Werkeren
Logo Logo

Goed voorzien in Werkeren

In Werkeren wordt al volop geleefd. Dat merk je aan de mooi aangelegde tuinen, de voetballende kinderen op straat maar ook aan de vele voorzieningen. Het winkelcentrum van Stadshagen ligt op nog geen 5 minuten fietsen, de huisartsenpraktijk ligt om de hoek en zelfs voor een skatepark hoef je de wijk niet uit.

Kinderopvang en scholen

De wijk Stadshagen telt het hoogste aantal geboortes in Zwolle. Er zijn dan ook veel kinderopvangcentra en scholen. Zo vind je in Werkeren onder meer basisschool De Vlieger, kinderopvang Partou en kinderopvang More Than Kidz.

Zorg

Het is fijn om te weten dat goede zorg dichtbij is. Stadshagen beschikt met een eigen gezondheidshuis, een apotheek en een huisartsenpraktijk over alle voorzieningen voor eerstelijnszorg. In Werkeren zelf vind je zorgcentrum het Zonnehuis en een vestiging van GGZ-instelling Dimence.

Oude Weteringzone

Werkeren ligt aan de Oude Weteringzone, het groengebied dat om de waterloop de Oude Wetering is aangelegd. Hier kun je heerlijk wandelen, joggen, fietsen en zelfs skaten op de vele ramps. Ook jongeren met groene vingers zijn hier op hun plek: de jeugdtuinen bieden hen de gelegenheid om in de aarde te wroeten en sla te kweken. Aan de rand van de Oude Wetering ligt de wijkboerderij waarvoor nieuwe plannen zijn ontwikkeld. Lees daarover meer op de site van Park de Stadshoeve.

Sporten

Houd je van sporten? In Werkeren vind je een voetbal- en korfbalvereniging. Ook kun je je uitleven op de tennisbaan, jeu-de-boulesbaan of in de fitnesshal. Zoek je meer spanning, dan is de skatebaan misschien iets voor jou.

Winkels Stadshagen

Stadshagen heeft een eigen centrum met maar liefst 35 winkels. Van grote ketens als de Jumbo, Albert Heijn en Hema tot een ambachtelijke bakker, kinderkledingwinkel en een schoenmaker, je kunt er voor al je boodschappen terecht.

Cultuurhuis Stadshagen

Naast het winkelcentrum staat het Cultuurhuis. Onder dit dak zijn een Informatiecentrum, Wijkservicepunt en bibliotheek gevestigd. Ook vind je er kunstencentrum De Muzerie, waar wordt lesgegeven in zang, dans en muziek.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?