Werkeren
Logo Logo

Doe de Woonquiz

Ontspannen wonen in Werkeren

Sfeervolle hofjes en kleine straatjes laten nieuwbouwwijk Werkeren gemoedelijk en dorps aanvoelen. Dit wordt nog meer versterkt door het groen en de waterpartijen in park De Oude Weteringzone. Hier kunnen jongeren in de aarde wroeten in hun jeugdmoestuin, zich uitleven op de skatebaan of het hondje van de buurman uitlaten. Het hart van de wijk wordt gevormd door de kleine deelplannen Sunset, Lunet en Novet. In de beslotenheid van deze buurtjes kun je niets anders doen dan je er thuis voelen.

Wijk met een historisch karakter

Waar eeuwen geleden een groot landhuis het beeld bepaalde in de polder Mastenbroek, ligt nu woonwijk Werkeren. Dit bijzondere verleden is tot op de dag van vandaag zichtbaar. De fundamenten van het voormalige landhuis zijn blootgelegd en vormen samen met kunstwerken, speelplaatsen en waterpartijen het prachtige park De Oude Weteringzone: het historische middelpunt van Werkeren. Deze mooie wijk met een rijk verleden is al grotendeels gebouwd. Als Werkeren straks klaar is, staan er zo’n 1.350 woningen.

De geheimen van Novet, Lunet en Sunset

Het best bewaarde geheim van Werkeren is het sfeervolle hofje van deelplan Novet. Hier voeren rust en ruimte de boventoon. De statige woningen liggen op een brink waardoor ze echte blikvangers zijn. In deelplan Lunet is het onbezorgd wonen. Terwijl de pannen op het vuur staan te pruttelen, geniet je van een kop thee aan de grote eettafel. De naam van deelplan Sunset verraadt het al: hier wonen voelt als wegdromen bij een zonsondergang op je eerste vakantiedag. Na de laatste fase met 2-onder-1 kapwoningen Liguster is er geen aanbod meer in Werkeren. Toch wonen in Stadshagen? Kijk dan eens bij Frankhuis.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?