Logo Logo

De wijken van Stadshagen

Stadshagen is jong, levendig en er wordt nog volop gebouwd. Hier vind je nieuwbouwwoningen voor mensen in alle levensfases en met allerlei woonwensen. Het nieuwbouwplan in het noordwesten van Zwolle bestaat uit meerdere wijken waaronder Werkeren, Frankhuis en Breecamp-Oost. Elke wijk heeft zijn eigen uitstraling en specifieke kenmerken. Ontdek welke wijk bij jou past.

Werkeren: dorps wonen in de stad

Frankhuis: een wijk met historie

Wonen in het hart van Stadshagen, wie wil dat nu niet? In het midden van de wijk Werkeren komen 3 deelplannen – Sunset, Lunet en Novet – waar het intiem en gemoedelijk wonen is. Besloten hofjes waar je je buren bij naam kent, en sfeervolle straatjes waar je tot rust komt. In de wijk komen rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen te staan. Het is een plek voor iedereen die dorps wil leven in de stad, met prachtig groen om de hoek.

De wortels van Frankhuis gaan terug tot 1364, toen het buurtschap ontstond na een gemeentelijke herindeling. In dit gebied met historie was al lange tijd weinig reuring. Met de ontwikkeling van Frankhuis blazen we het eeuwenoude buurtschap nieuw leven in. Aan het Zwarte Water ontwikkelen we kadewoningen, rijwoningen en 2 onder 1 kapwoningen en de oude kern wordt gekenmerkt door dijkhuizen, kleine boerderijen en een natuurpark. Dit geeft de wijk een kleinschalig karakter.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?