Logo Logo

Uitstekend voorzien in Stadshagen

Wat er allemaal is in Stadshagen? Je kunt bijna vragen wat er niet is. In deze nieuwbouwwijk vind je alles wat je dagelijks nodig hebt… en nog meer. Denk aan scholen, kinderopvang, winkels, zorgvoorzieningen en sportfaciliteiten. Allemaal bij jou om de hoek.

Kinderopvang en scholen

De wijk Stadshagen telt het hoogste aantal geboortes in Zwolle. Je vindt er dan ook veel kinderopvangcentra en scholen. Vanuit elke wijk in Stadshagen kun je er lopend of op de fiets naartoe.

Winkels in Stadshagen

Hoewel de binnenstad van Zwolle dichtbij is, beschikt Stadshagen over een eigen centrum met maar liefst 35 winkels. Van grote ketens als de Jumbo, Albert Heijn en Hema tot een ambachtelijke bakker, kinderkledingwinkel en een schoenmaker, je kunt hier voor al je boodschappen terecht.

Cultuurhuis

Naast het winkelcentrum is het Cultuurhuis. Onder dit dak zijn een Informatiecentrum, Wijkservicepunt en bibliotheek gevestigd. Ook vind je er kunstencentrum De Muzerie, waar je lessen kunt volgen in zang, dans en muziek.

Sporten

Houd je van sporten? Stadshagen heeft een eigen voetbal- en korfbalvereniging. Ook kun je je uitleven op de tennisbaan, jeu-de-boulesbaan of in de fitnesshal. Zoek je meer spanning, dan is de skatebaan misschien iets voor jou.

Zorg

Tijdens het sporten of klussen gaat er weleens iets mis. Het is dan goed om te weten dat de eerste hulp dichtbij is. Stadshagen heeft met een gezondheidshuis, apotheek en huisartsenpraktijk alle voorzieningen voor eerstelijnszorg in huis.

Bijzondere buur: Dimence

Stadshagen is een gevarieerde woonwijk, waar mensen van alle leeftijden en achtergronden een plek vinden. Zo ook de bewoners van Dimence: een organisatie die geestelijke gezondheidszorg biedt. De Dimence locatie aan de Eerdelaan in Werkeren behandelt uitsluitend volwassenen en ouderen. Er is een ambulant centrum en een kliniek voor ouderen- en volwassenen- psychiatrie. Daarnaast zijn er twintig zorgappartementen waar volwassenen begeleid zelfstandig wonen. Lees verder

Natuur

Stadshagen grenst aan een uitgebreid poldergebied en een grote natuurplas, de Milligerplas. Er zijn dus genoeg recreatiemogelijkheden. Ook in de wijken zelf is er veel aandacht voor groen in de vorm van bomen, struiken en mooie parken zoals het Twistvlietpark.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?