Frankhuis
Logo Logo

Doe de Woonquiz

Nieuwbouw Frankhuis: wonen aan het Zwarte Water

Met de ontwikkeling van Frankhuis komt er nieuw leven in een eeuwenoud buurtschap. Aan het Zwarte Water verrijzen kadewoningen en rijwoningen en de oude kern wordt gekenmerkt door dijkhuizen, kleine boerderijen en een natuurpark. Dit geeft de wijk een dorps karakter. Al wandelend door de kleine wijk, langs nieuwbouw en ‘oudbouw’, merk je de warmte op van een kleine gemeenschap. Hier voel je je al snel thuis.

Historie Frankhuis

Frankhuis is een eeuwenoud buurtschap. Het ontstond nadat Mastenbroek in 1364 werd verdeeld onder de omliggende plaatsen. Frankhuis groeide in de loop der jaren uit tot een kleine en welvarende gemeenschap, In 1964 sneed het Zwolle-IJsselkanaal het gebied echter doormidden. Het buurtschap raakte geïsoleerd van de omgeving, wat gevolgen had voor de bedrijvigheid. Er bleven wat kleine bedrijven, boerderijen en woonboten achter.

Variatie in wonen

Nieuwbouwplan Frankhuis ligt aan het Zwarte Water, de rivier die Stadshagen verbindt met het centrum van Zwolle. Langs dit kenmerkende water zijn bijzondere kadewoningen met zicht op de stad gerealiseerd. En niet alleen de kadewoningen vallen op, door heel Frankhuis komen uiteenlopende type woningen. Herenhuizen, dijkwoningen, vrijstaande huizen en appartementen: in Frankhuis is voor iedereen een passend thuis te vinden.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
In voorbereiding Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed
Update
De verkoop is gestart!
De verkoop van de laatste fase in Frankhuis is gestart. Geef nu jouw voorkeuren door!
Naar de Start-verkooppagina

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?