Opgeleverd

Frankhuis: nieuwbouw aan het Zwarte Water

Met de ontwikkeling van Frankhuis is er nieuw leven gekomen in een eeuwenoud buurtschap. Aan het Zwarte Water zijn prachtige kadewoningen en rijwoningen verrezen en het dorpse karakter van de oude kern is versterkt door dijkhuizen, kleine boerderijen en een natuurpark. Wandelend door de kleine wijk, langs nieuwbouw en 'oudbouw', merk je de warmte op van een kleine gemeenschap. Hier voel je je al snel thuis.

image alt

Kadewoningen en de Brugwachter

Frankhuis is een nieuwbouwplan aan aan het Zwarte Water, de rivier die Stadshagen verbindt met het centrum van Zwolle. Langs dit kenmerkende water zijn bijzondere kadewoningen met zicht op de stad gerealiseerd.

En niet alleen de kadewoningen vallen op, door heel Frankhuis zijn uiteenlopende woningen gebouwd: herenhuizen, dijkwoningen, vrijstaande huizen en appartementen. Een prachtige appartementencomplex vlak naast de brug genaamd de Brugwachter. Alle woningen in Frankhuis zijn verkocht en bewoond.

image alt

Alles bij de de hand in Frankhuis

Een wijk waar je in het park een rondje hardloopt en je vanaf de kade zo je bootje instapt. Waar kinderen ongestoord buiten spelen en waar je met je buren gezellig een praatje maakt. Dat is Frankhuis. Tel daar de hoogwaardige voorzieningen van Stadshagen én het nabije centrum van Zwolle bij op en je hebt een plek gevonden waar je niet meer weg wilt.

image alt

Historie Frankhuis

Frankhuis is een eeuwenoud buurtschap. Het ontstond nadat Mastenbroek in 1364 werd verdeeld onder de omliggende plaatsen. Frankhuis groeide in de loop der jaren uit tot een kleine en welvarende gemeenschap, In 1964 sneed het Zwolle-IJsselkanaal het gebied echter doormidden. Het buurtschap raakte geïsoleerd van de omgeving, wat gevolgen had voor de bedrijvigheid. Er bleven wat kleine bedrijven, boerderijen en woonboten achter.